Aircoservice

Wij geven u graag deskundig advies over uw airco-systeem. Uw airco heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig om zijn werk goed te kunnen blijven doen. Per jaar verliest een airco tot ongeveer 10% koudemiddel. Dat zorgt naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan smering kan schade aan het systeem ontstaan.

Iedereen weet dat een airco zorgt voor koele lucht in de lente en zomer, maar ook in de winter is een goedwerkende airco erg handig. Schakel de airco kort in bij beslagen ramen. De airco zal het vocht uit de lucht in de auto onttrekken. U bent in korte tijd van uw beslagen ramen af en kunt weer snel en veilig de weg op.

Ruikt u vieze geurtjes of koelt de airco niet meer goed? Dan is het sowieso belangrijk dat u de airco op korte termijn laat checken. De onaangename geur wordt vaak veroorzaakt door bacteriën en/of schimmels. Deze ontstaan door het vochtige klimaat en de temperatuur wisselingen in uw aircosysteem.

TIP : Schakel de airco 10 minuten voordat je de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in het aircosysteem en daarmee de kans op bacteriën en schimmel en dus onaangename geuren.

Naast het regelmatig gebruiken van uw aircosysteem adviseren wij u om elke 2 jaar onderhoud te laten doen aan uw airco en deze opnieuw af te laten vullen. Wij controleren dan onder andere of leidingen en afdichtingen verouderd en/of uitgedroogd zijn. Zonder onderhoud kunnen deze problemen leiden tot lekkage van koudemiddel (de vulling van het aircosysteem) waardoor de werking van de airco verminderd en daarnaast is dit ook erg slecht voor het milieu.

Tijdens het onderhoud controleren wij de compressor, de condensor, de verdamper en het expansieventiel op de juiste werking.
Door regelmatig onderhoud zal uw airco optimaal blijven functioneren en zo bespaart u hoge reparatiekosten.

Interessant weetje: Uit onderzoek is gebleken dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft!

Wilt u graag uw airco laten controleren of onderhouden? Neem dan contact met ons op!

Nieuw in onze voorraad

Beoordelingen